Om webbplatsen | Status: Ej inloggad
  TULL-KUST, förbundet för anställda i Tullverket och Kustbevakningen   

Startsidan
Nyhetsarkiv
Tullrådet
Kustrådet

A-kassa
Avtalsrörelsen
Chefsnätverket
Försäkringar
Kongress 2015
Lagar & Avtal
Lokalavdelningar
Länkar
Medlemsansökan
Medlemsavgifter
Medlemsförmåner
NTO
Pension
RALS/löneavtal
Stadgar
Studier
Verksamhets-
berättelse


FolksamHär är du: TULL-KUST » Nyhetsarkiv2017 » Tullens verksamhet och förutsättningar i fokus vid...
Tullens verksamhet och förutsättningar i fokus vid möte med S-riksdagsledamöter från Skåne

Publicerad: 2017-10-12, kl. 16:30

TULL-KUST besökte den 27 september återigen riksdagen. Denna gång för ett möte med Socialdemokraternas ledamöter från Skåne. Det var 11 ledamöter från ett flertal utskott som deltog. Från TULL-KUST deltog Johan Lindgren, Lena Larsson och Mats-Owe Johansson.Johan Lindgren, Lena Larsson och Mats-Owe Johansson från TULL-KUST tillsammans med S-riksdagsledamöter från Skåne

Intresset från riksdagsledamöterna var stort för de frågor som TULL-KUST under lång tid tagit upp när det gäller Tullverkets förutsättningar och behov av ökade resurser för att möjliggöra rekryteringar, inte minst mot bakgrunden av ledamöternas hemmahörighet i Skåne där problematiken med skjutningar, gängkriminalitet och handel med droger är högst påtaglig och nära inpå.

Utifrån regeringens budgetproposition, med förslag om tillskott av resurser till Tullverket, förde TULL-KUST fram att behovet alltjämt är stort och inte kommer att täckas av resurstillskottet. Det är nödvändigt att rekrytera 500 tullare fram till 2020. Det är positivt att de argument, som TULL-KUST mycket tydligt tagit upp om Tullverkets viktiga roll i arbetet med att förhindra vapen, narkotika och alkohol att komma in i landet, nu fångats upp av regeringen.

Vid mötet kom tullens förutsättningar och närvaro i Skåne att diskuteras, kommande rekryteringar som nu kommer att kunna ske. Rekryteringar som när det konkretiseras till antal, sett mot kommande pensionsavgångar, framgår att det inte är någon stor satsning utan en liten återställare till en tidigare nivå. Ett kort men innehållsrikt och konstruktivt möte som, sett till diskussionspunkterna och det stora intresset för tullens verksamhet och förutsättningar, inbjuder till en fortsatt dialog.


Johan Lindgren   


Förbundet

TULL-KUST
Besök: Västerlånggatan 54, 1 tr.
Post: Box 1220 | 111 82 STOCKHOLM
Telefon: 08-405 0540
Telefax: 08-24 71 46
E-post: info@tullkust.se

Organisationsnummer: 802003-5898

Kanslipersonal

Kanslichef:
Ombudsman:
 Åsa Gunnheden
Mats-Owe Johansson
 08-405 0066
08-405 0538
 

Ansvarig utgivare: Johan Lindgren
070-645 4432

Webbredaktör: Björn Roos
070-645 4457
Behandling av personuppgifter

Via denna länk kan du läsa mer om hur TULL-KUST behandlar personuppgifter

Upphovsrätt

Återgivning av texter på hemsidan är tillåten under förutsättning att källan anges. De fotografier och övriga bilder som finns på webbplatsen får inte användas utan tillstånd. Kontakta alltid TULL-KUST, 08-405 05 40 vid tveksamhet.
Copyright © TULL-KUST 2018. All rights reserved.